Tam będzie taki pierscien uszczelniajacy jak w kazdej skrzyni biegow, z tym ze do wymiany trzeba spuscic olej, a ten nie wiem czy jest sens zalewac ponownie, jak przebieg starego jest blizej nie znany
[O1] Prośba o sprawdzenie czy u was jest podobnie
Zwiń
X
-
[O1] Prośba o sprawdzenie czy u was jest podobnie
Mam prośbe o sprawdzenie takiej o to pierdółki w waszych furakachPo podróży wyłączcie silnik i przykładając głowę w okolice schowka pasazera posłuchajcie czy słychać jakiś czas takie jakby delikatne syczenie, przelewanie płynu. Warunek musi być cisza w aucie i okolicy, żeby można było się wsłuchać. Wszystkim, którzy podzielą się spostrzezeniami serdecznie dziękuje
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
-
-
Zamieszczone przez arturozorymoże puszka piwa się rozszczelniła
Poważnie to koledze zaczęła puszczać nagrzewnica i pojawiły się takie odgłosy, ale ja sprawdziłem u siebie i też coś takiego słychać i stąd moje pytanie do Was :wink:Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez oziemiZamieszczone przez arturozorymoże puszka piwa się rozszczelniła
Poważnie to koledze zaczęła puszczać nagrzewnica i pojawiły się takie odgłosy, ale ja sprawdziłem u siebie i też coś takiego słychać i stąd moje pytanie do Was :wink:
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Ja tak miałem ostatnio jak mi brakowało czynnika w układzie klimy. Nie sprawdzałem tego przez 3 lata i chociaż mroziła całkiem nieźle to właśnie co jakiś czas było słychać to "syczenie" po wyłączeniu silnika. Podjechałem na dobicie i okazało się, że było tylko trochę ponad połowę czynnika. Po dobiciu efekt całkowicie ustąpił.
BTW. Gościu przy okazji za friko umył mi dokładnie skraplacz od klimy ( dla tych niezorientowanych to ta cienka "chłodnica" umieszczona przed chłodnicą wody i FMIC ).
Czysty skraplacz, to szybsze odbieranie ciepła czyli większa sprawność układu. W czasie gorącego lata przy zasyfionym skraplaczu ciśnienie czynnika może wzrastać tak bardzo, że sterownik klimy odłącza awaryjnie sprężarkę i wtedy klima przestaje chłodzić.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz